Lekker sportweer

 

Met fantastisch weer in het verschiet, mochten de groepen 3, 4 en 5 aantreden op het sportpark Reeland voor hun sportdag. Dat dit een grandioze dag was, laat zich raden.

Om tien over half 9 klommen Juf Judith en juf Froukje, beide fanatieke streetdancers, op een verhoging en lieten de kinderen dansen en bewegen op een speciaal uitgekozen liedje. Ook ouders en juffen deden mee.

Hierna begon het heuse sportgedeelte, dit jaar voor het eerst ook in de sporthal. Hier hebben de kinderen teamspellen gedaan als trefbal en vakkenroof. Er is met trefbal zelfs spontaan een wedstrijd geweest tussen een aantal kinderen en enkele ouders, waarbij de ouders misschien nog fanatieker waren dan de kinderen.

Buiten op het veld waren vooral de atletiekonderdelen en de ludieke spellen. Een heel leuk spel was de dronkemansrace. Je moest daar eerst 5 rondjes draaien om een paal om vervolgens (duizelig en draaierig) naar een teamgenoot te rennen en die een kledingsstuk uit te trekken. Als laatste moest het gezicht geschminkt en dat leverde leuke gezichten op.

Ook grappig om te zien was, dat een aantal kinderen bij de sprint bij het teruglopen net zo snel liepen als op de officiële heenweg. Het was niet voor iedereen duidelijk, dat de terugweg niet meetelde voor de tijd….!

Het was een grandioze sportdag, vooral door de sportieve en enthousiaste inzet van de kinderen en alle ouders, meesters en juffen daar omheen. Allemaal heel erg bedankt!

Juf Nelleke

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007