De sportiefste school in Dordrecht van
2005 – 2006

De Johan Frisoschool is een sportieve school, dat weten we eigenlijk al lang! Jaarlijks doen honderden kinderen mee aan een heleboel sportactiviteiten. Degenen die dat regelen zijn Peter Gerritsen, Hans Leys, André Attasio en Evelien Nanninga samen met meester Enrico. En deze meester werd een paar weken geleden gebeld…

Hij kreeg Bart de Winter van Bureau Sportstimulering aan de telefoon. Bart vertelde dat de Johan Frisoschool gekozen was tot de sportiefste school in Dordrecht van 2005 – 2006, omdat er jaarlijks zoveel kinderen meedoen, de school aan heel veel sportactiviteiten meedoet en de sportcommissie het jaarlijkse schoolschaaktoernooi voor teams organiseert. Dat wat een leuke verrassing!! Meester Enrico en Bart spraken af het nog wel voor iedereen geheim te houden.

Op vrijdagmiddag 13 oktober moesten alle kinderen op 821 om kwart over één buiten op het schoolplein blijven. De sportouders waren uitgenodigd (jammer genoeg kon André er niet bij zijn) en ze wisten nog van niks. We maakten met elkaar alvast een feestje door luidkeels het Johan Frisolied met de cd mee te zingen!! Hierna kondigde meester Enrico op een versierd podium de speciale gast aan. Bart nam de microfoon en deed eerst nog even een grappig spelletje. Toen vertelde hij waar hij voor kwam: de Johan Friso was de sportiefste school in Dordrecht geworden van 2005 – 2006!!! Met bijpassende muziek en onder luid gejuich mocht meester Enrico namens de school de grote wisselbeker in ontvangst nemen. Meteen werden ook de sportouders naar voren gehaald!! Peter, Evelien en Hans kregen als dank een mooie beker uitgereikt. Peter nam nog even de microfoon om een dankwoord uit te spreken en daarna barstte het feest los, compleet met polonaise!!

We mogen heel trots zijn dat de Johan Friso school deze “beloning” heeft gekregen en ik hoop dat het komend jaar net zo’n sportief jaar wordt als afgelopen jaar!! Dus kinderen, blijf je inschrijven voor de sportactiviteiten, want met elkaar sporten is hartstikke leuk en heel gezond!!

Meester Enrico

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007