Vlinders!

“Ik voel vlinders voor jou! Ze vliegen rond in mijn buik naar beneden.”

Dit zijn de twee eerste regels van de liefdesrap “Vlinders” uit de succesvolle film “Afblijven,” naar het gelijknamige boek van Carry Slee. En zo werd ook op maandagmiddag 5 februari de voorleeswedstrijd van de groepen 7 op speciale wijze geopend. Door wie?

Juf Marjolijn en meester Eli hebben zich in hun rap-outfit gehesen, hun stoute schoenen aangedaan en het startschot gegeven voor deze voorleesmiddag.

In het kader van boekpromotie en leesbevordering hebben de groepen 7 een voorleeswedstrijd georganiseerd. Ieder kind heeft een stukje moeten voorbereiden van ongeveer 5 minuten en heeft dit voorgedragen in de klas, tijdens de zogenaamde voorrondes. De jury in de klas werd gevormd door de leerkracht en 2 leerlingen. Iedere dag werd er een dagwinnaar gekozen. De dagwinnaars hebben dan weer in de halve finale gestreden om een finaleplaats. Iedere groep heeft twee kinderen die het mooiste konden voorlezen geselecteerd. Samen met alle kinderen uit de klas hebben we de twee kinderen gecoacht en tips gegeven.

In de week voor de wedstrijd heeft iedere klas tijdens de handvaardigheidlessen iets moois gemaakt om de mediatheek te versieren. Zo hadden we een prachtige slinger met allemaal vlaggetjes, een grote slinger van de letters voorleeswedstrijd, scorebordjes, een voorleeskleed en een aantal posters van de voorkanten van de boeken gemaakt. De wedstrijd leefde in iedere klas!

Op maandagmiddag 5 februari was het dan zover, de 8 finalisten hebben hun mooiste stukjes voorgelezen. De deskundige jury bestond uit meester Paul, juf Angelique , meester Juliën & Bianca en meester Eli. Zij gaven steeds cijfers en commentaar en zodoende ging de tweede prijs naar Tessa uit de groep van meester Eli en de eerste prijs naar ... Melanie uit de groep van juf Ciska/ juf Angelique.

Na een mooie middag kwam met de rap “Vlinders” op de achtergrond de voorleeswedstrijd ten einde. We hopen natuurlijk wel dat onze kinderen geïnspireerd zijn om de boeken van elkaar te gaan lezen of in de bibliotheek op zoek te gaan naar een mooi boek van een schrijver die ze gehoord hebben op deze middag, zodat deze activiteit ook echt past binnen boekpromotie & leesbevordering.

Namens de collega’s van de groepen 7,
Meester Eli

De foto’s zijn gemaakt door juf Jefira (stagiaire groep 7EL)

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007