Door de bomen het bos niet meer zien

 

Het is weer herfst, de dagen worden korter, de temperatuur neemt langzaam af en de bladeren vallen van de bomen. Voor het vak natuur een prachtige tijd… Als u op deze dagen een hele sliert fietsers over de Noordendijk voorbij heeft zien rijden, dan ……waren wij het. Op dinsdag 17 oktober zijn juf Ciska (Bos) en meester Eli (Bos) naar het Wantijpark geweest. Meester Paul en juf Mathilde hebben op vrijdag 20 oktober hetzelfde uitstapje gemaakt.

Laatst stond in de krant een stukje over de natuurbeleving van kinderen, of liever gezegd over de afname daarvan. Op de Johan Frisoschool vinden we het belangrijk dat kinderen het besef hebben of nog krijgen, dat het leefmilieu heel belangrijk is voor de mensen. We leren de kinderen dat zij er zorgvuldig mee om moeten gaan en hebben het over de vele voorbeelden die anders kunnen. Natuur ervaren is nog beter. Kinderen gaan dan zo blijkt uit onderzoek beter met de natuur en het milieu om.

In het park zijn we op zoek gegaan naar zoveel mogelijk verschillende dingen die je kunt vinden in een park. We hebben een onderverdeling gemaakt in vruchten en bladeren. Van paddestoelen zijn we afgebleven, omdat deze beschermd en/ of giftig zijn. Ook hadden we de afspraak alleen maar dingen mee te nemen, die al op de grond lagen. We hebben aardig wat gevonden. Met deze spullen hebben we een herfsttafel in iedere groep 7 ingericht. Met de natuurlijke materialen maken we een aantal knutselwerkjes, die u tijdens de 10 minuten gesprekken kunt bekijken. Na een wandeling in de stralende zon was er natuurlijk nog even tijd om in de speeltuin te spelen. De leerkrachten en de kinderen vonden het een geslaagde middag en via deze weg, willen we graag de ouder(s)/ verzorger(s) die dit mede mogelijk gemaakt hebben hartelijk bedanken!

Namens de collega’s van groep 7,
Meester Eli

Klik HIER voor enkele foto’s van het bezoek aan het Wantijpark.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007