Een beetje rekenen

Tijdens de herfstvakantie werd er weer druk gevoetbald en uiteraard ook door de sportiefste school van Dordrecht. Dat is logisch. Maar wat rekenen nu met voetbal te maken heeft? Dat legt onze voetbalreporter haarfijn uit.

Dordrecht - De finale van het zaalvoetbaltoernooi is voor de leerlingen van team 2 groep 5/6 uitgelopen op een teleurstelling. Tot aan de laatste wedstrijd wist het team van coach juf Jos Molenhuis ongeslagen te blijven. Ze hadden slechts 1x met 2-2 gelijk gespeeld. De kinderen dachten dat ze in de laatste wedstrijd met 8 doelpunten verschil moesten winnen.

De wedstrijd werd voortvarend aangepakt. Al snel stond het team met 12-0 voor. In de laatste 5 minuten werden sterspelers Fabian Attasio en Cézary van Es gewisseld. Hun aandeel zat er op. De overwinning leek veilig. De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen in 13-1. De kinderen dansten uitbundig van vreugde. Zij hadden met meer dan 8 doelpunten verschil gewonnen en het kampioenschap leek een feit.

 

De jury dacht daar echter anders over. Het doelsaldo van beide teams liet zien dat de JFS met 15 doelpunten verschil had moeten winnen. Helaas ging de beker met de grote oren aan de JFS voorbij. Hoe dit misverstand de wereld in is gekomen, zal wel altijd een raadsel blijven.

Uw voetbalreporter,

Peter Gerritsen,
Sportcommissie JFS.

Klik HIER voor de foto’s van het Zaalvoetbaltoernooi.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007