Geschiedenis 2000

 

Afscheid juf Trude

Aan het eind van het schooljaar 1999-2000 nam Trude Schmidt afscheid als directeur van de Johan Frisoschool. Zij begon aan een nieuwe uitdaging als locatiedirecteur op een middelbare school in Gorinchem.
Dat dit afscheid niet zonder meer voorbij ging, spreekt voor zich! Voor kinderen en ouders was er alle gelegenheid om afscheid te nemen. Op de drukbezochte afscheidsreceptie werden veel handen geschud en alle klassen hadden een couplet gemaakt voor het "Juf Schmidt-lied". Het schoolplein van locatie 821 kreeg de naam "Juf Trude-plein".


Het team verzorgde een gezellige middag en avond in de Merwelanden. Tijdens de barbecue werd er gemusiceerd door enkele leerkrachten en meester Enrico had natuurlijk een prachtig gedicht gemaakt.
Er werd een quiz gedaan en de leerkrachten zongen met elkaar een afscheidslied.
Meester Jan en meester Harald hadden een heel speciaal cadeau: een videoband met daarop een verhaal waarin veel bekenden optraden.
Er werd veel gelachen, maar iedereen was zich er heel goed van bewust dat de Johan Frisoschool het nieuwe schooljaar in zou gaan zonder Trude Schmidt.

 

Klik HIER voor de fotoreportage van Afscheid juf Trude.

 

10 jaar CBS Johan Friso

Op 22 september 2000 was het groot feest, de Johan Frisoschool bestond 10 jaar en dat was reden voor een geweldig feest.
's Morgens was er op locatie 196 een groot "Prinsen en prinsessenfeest" voor alle kinderen van groep 1 t/m 4. Het feestpaleis werd geopend door "prins" Johan Friso en "prinses" Trude.
Daarna vermaakten de prinsjes en prinsesjes zich met allerlei activiteiten: koningssjoelen, kegelen, prinses op de erwt, springen in een springkasteel, eierkoeken versieren met suikerkronen, koningsdans, paardrijden en als klap op de vuurpijl een heuse toneelvoorstelling die gegeven werd door een straattheatergroep.


Het verhaal over koning Eidelheid was op zich al een feest om naar te kijken.
Voor groep 5 t/m 8 begon het feest 's avonds op locatie 821. Een heus muziekcorps nam alle kinderen in een bonte stoet van prinsen en prinsessen mee naar het feest. Dolle pret hadden de kinderen met het "prinsesje redden". Ook andere activiteiten zorgden voor een leuke avond: een foto maken achter een grote zilveren lijst, luisteren naar een griezelverhaal en lekker swingen op het Oranjebal.
De kinderen en de leerkrachten van groep 5 en 6 sliepen in slaapzakken in de klassen, de kinderen en de leerkrachten van groep 7 en 8 hadden tenten opgezet op het veld naast de school. Dat dit slaapfeest meer feest was dan slaap, laat zich raden! 's Morgens werd iedereen uit zijn slaapzak getrommeld om mee te doen aan de ochtendgym: Thai Bo en linedancing!


Tot slot deden we mee aan het grote wijkontbijt ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de wijk Stadspolders. Iedereen zat in het ochtendzonnetje bij te komen van het feest met een doos vol lekkers: croissantje, koffiebroodje, jus d'orange …
een waardig besluit van een prachtig feest!


Klik HIER voor de fotoreportage van 10 jaar CBS Johan Friso.


Terug naar Geschiedenis van de CBS Johan Friso. Terug naar Geschiedenis van de CBS Johan Friso.