Geschiedenis 1989 - 1990


De Johan Frisoschool startte aan het Van den Broek-erf 7.
Er waren in dit gedeelte van Stadspolders nog geen huizen te zien, maar de school stond er al, omgeven door een heleboel modder.Bouw Van den Broek-erf 7


Voordat er ook maar één kind naar school ging, was er al wel een directeur,Trude Schmidt, die haar handen vol had aan de inrichting van het gebouw. Er werden heel wat vrachtwagens gelost, aan het Van den Broek-erf! Het gebouw werd eerst gebruikt door de Oranje Nassauschool, in februari 1990 vond de officieuze opening plaats.

Op 25 september 1990 vond de officiële opening plaats van de Johan Frisoschool. Omdat de naamgever van de school een prins is, was het thema van het openingsfeest: koningen en koninginnen, prinsen en prinsessen.

Het aantal leerlingen van de school was in het begin nog goed te overzien. Zo ook het aantal leerkrachten; in oktober 1990 bestond het hele team uit 4 juffen.
Omdat de omgeving van de school nog erg modderig was en de vloerbedekking in de school schoon moest blijven, brachten de kinderen hun pantoffels mee naar school.

Het eerste Sinterklaasfeest in december 1990 werd gevierd in het speellokaal. Sinterklaas had het druk: hij sloeg de eerste paal van een woningcomplex, waarna de bouwer het sinterklaasfeest op school financierde. Sint ging zelfs op bezoek bij een ziek meisje.

Klik HIER voor de fotoreportage van Geschiedenis 1989 - 1990.


Terug naar Geschiedenis van de CBS Johan Friso. Terug naar Geschiedenis van de CBS Johan Friso.