Geschiedenis 1993 - 1998

Per schooljaar wordt er gedurende een aantal weken door alle groepen rond een gezamenlijk gekozen thema gewerkt. In het schooljaar 1993/1994 lag het thema wel heel dicht bij huis: wonen. In onze nieuwbouwwijk lagen genoeg mogelijkheden om dit thema uit te diepen. Dat de kinderen het leuk hadden gevonden, bleek wel bij de afsluitende tentoonstelling: je kon over de hoofden lopen!

Niet alleen ín de school bruiste het van de activiteiten, ook buíten de school, op het schoolplein, was in het schooljaar 1994/1995 het nodige te beleven. Voor spelletjes bleek er genoeg ruimte te zijn, en zelfs voor een heuse fancy fair!

De Johan Frisoschool begon uit zijn jasje te groeien. Binnen het gebouw was elk hoekje benut en er was geen plaats meer voor nieuwe groepen. Er werd besloten tot nieuwbouw in Oudelandshoek.
Op 24 februari 1995 werd aan de Chico Mendesring 196 de eerste steen gelegd en op 4 november 1995 vond de officiële opening plaats.

Voor de jongste kinderen was er de hele dag feest, terwijl de oudste kinderen het nieuwe gebouw mochten inwijden met een slaapfeest.
Helaas bood de nieuwbouw te weinig ruimte en bleef een aantal groepen les krijgen in de dependance aan het Van den Broek-erf.Klik HIER voor de fotoreportage van Geschiedenis 1993 - 1998.


Terug naar Geschiedenis van de CBS Johan Friso. Terug naar Geschiedenis van de CBS Johan Friso.