21 mei 2024

Nieuwsbrief 17 - 17 mei 2024

Nieuwsbrief 17

Vrijdag 17 mei 2024

Sponsorloop Jarige Job - eindbedrag

Wat een toppers van kinderen hebben wij op de Johan Friso! Ze deden hun best met de Sponsorloop en ze hebben geld opgehaald voor Stichting Jarige Job. We zijn heel trots op het geweldige eindbedrag van € 4.629,70 !!! Bedankt allemaal en complimenten voor de kinderen, dankzij jullie inzet kunnen we dit geweldige bedrag schenken aan Stichting Jarige Job.

Nieuw ventilatiesysteem hoofdgebouw

In de meivakantie is er heel hard gewerkt in ons hoofgebouw. Er zijn grote gaten in de muren en plafonds geboord. Hierdoor kan er in de zomervakantie een ventilatiesysteem worden geïnstalleerd. Op dit moment zijn in het hoofdgebouw de werkzaamheden goed zichtbaar. De komende maanden gaan we ons voorbereiden op de grote werkzaamheden in de zomervakantie. De aannemer gaat voor deze werkzaamheden de gehele zomervakantie gebruiken. Daarvoor zal de gehele school moeten worden leeggemaakt. Ter herinnering hierbij nogmaals de aangepaste data van de zomervakantie. De laatste lesdag van alle kinderen is op woensdag 10 juli, dan krijgen alle leerlingen zomervakantie. Omdat we na de zomervakantie alles zeer goed willen schoonmaken en alles weer moet worden ingericht, is de eerste schooldag voor alle leerlingen op dinsdag 27 augustus.

Johan Friso's Got TalentVrijdag 24 mei is het groot feest in de Bonbondoos en in Het Palet! Al de juffen en meesters van de Bonbondoos gaan dan tegelijk hun verjaardag vieren. Het thema dit jaar is:

COLOURS.

Iedereen mag dan verkleed naar school komen in zijn/haar favoriete kleur.De kinderen komen op de normale tijd naar school en starten in hun eigen klas. Daarna lopen zij in een feestelijke optocht naar Het Palet, waar we prachtige voorstellingen gaan krijgen van veel kinderen die iets hebben ingestudeerd. Deze voorstellingen worden uiteraard gejureerd door een deskundige vakjury! Wie gaat er dit jaar met de beker vandoor? Zodra de volgorde van de acts bekend is zullen we die publiceren via Parro. Bij dit spektakel bent u natuurlijk van harte welkom. Komt u ook eventjes in het Palet kijken? De kinderen mogen geen snoep of koek meenemen naar het Palet, maar wel een bidon met water (dus ook geen limonade of sap).

's Middags hebben de kinderen van de groepen 5 t/m 8 nog een leuke middag met hun eigen klas. De kinderen van groep 4 uit de klas van juf Tijmine zijn 's middags 'gewoon' vrij.

Schoolkamp groepen 8Nog 19 nachtjes slapen en dan is het zover: de kinderen van de groepen 8 gaan van woensdag 5 juni t/m vrijdag 7 juni op schoolkamp! Zowel de kinderen als de leerkrachten die meegaan, de mentoren en de keukenploeg kijken hier enorm naar uit. Het belooft weer een spektakel te worden vol plezier, uitdagende activiteiten, gezelligheid, feest en weinig slaap! De voorbereidingen zijn in volle gang, we hebben er zin in! Alle meesters en juffen van de Johan Friso wensen iedereen een geweldig leuke tijd in Esbeek en in De Efteling. Nu nog hopen dat het lekker weer wordt, want dat zou helemaal de 'kers op de kamp-taart' zijn. Hoe dan ook, het wordt sowieso genieten!

Meester Erwin

Na de zomervakantie zal meester Erwin Nijhoff niet meer werkzaam zijn op onze school. Meester Erwin was als zij-instromer 4 jaar geleden ingestapt bij de Scholen van Oranje. In de afgelopen jaren is gebleken dat de praktijk van het beroep van 'leraar primair onderwijs' heel goed bij meester Erwin past. Hij is een gewaardeerd collega en een heel fijne meester voor de leerlingen. Helaas bleek de theoretische opzet en organisatie van de PABO studie minder passend voor hem. Daarom heeft hij het moeilijke besluit moeten nemen om zijn studie te beëindigen. Wij vinden dat als team van de Friso heel jammer, maar we begrijpen zijn overwegingen. We wensen hem heel veel succes met het verdere verloop van zijn loopbaan.

Parkeren

Helaas blijft dit een terugkerend onderwerp in onze Nieuwsbrief. We willen u opnieuw dringend vragen lopend of op de fiets naar school te komen. Parkeren voor de school levert veel stress en irritatie op, omdat er weinig plaatsen zijn. Daarnaast zien we bijna dagelijks ouders op de rotonde parkeren om hun kind op te halen of af te zetten. U begrijpt dat dit zeer gevaarlijke situaties op kan leveren voor uw kinderen, leerlingen van onze school of De Bever, of andere verkeersdeelnemers. Mogen we u opnieuw vragen het goede voorbeeld te geven door de verkeersregels in acht te nemen?

Leerteam lezen

Sinds de opening van onze Bieb wordt er ontzettend veel gelezen door de leerlingen! Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. We zijn gestart met een bepaalde collectie boeken, waarvan het de bedoeling is, dat die verder aangevuld wordt. Leerkrachten en leerlingen hebben de afgelopen periode boeken getipt die een mooie aanvulling op de bieb kunnen zijn. Voor de meivakantie is de eerste aanvulling van nieuwe boeken geleverd! Zo blijft het aanbod voor de leerlingen afwisselend.

Wist u dat kinderen t/m 18 jaar gratis lid kunnen worden van de grote Bibliotheek (Lid worden Bibiliotheekaanzet.nl) en je via de app van de Bibliotheekaanzet ook (prenten)boeken kunt lezen op de iPad? Veel leesplezier!

Bijlage: flyer wijkactiviteiten Gro-up Kinderopvang.

Belangrijke data:

18 mei t/m 20 mei: Pinkstervakantie.

24 mei: Juffen en meesters feest in Het Palet, groepen 4/5 t/m 8.

31 mei: Nieuwsbrief 18.

05 juni: Schoolwerk bekijken.

05 t/m 07 juni: Schoolkamp groepen 8.

10 juni: Publicatie 10-minutengesprekken groepen 1 t/m 7 in Parro.

14 juni Nieuwsbrief 19.

14 juni: Ouder-/verzorgerinloop.

19 juni: Studiedag personeel (alle leerlingen zijn vrij).

21 juni: Rapporten groep 3 t/m 7 mee naar huis.

21 juni: Zomerfeest groepen 1 & 2 (09.00u – 12.30u).

24 t/m 28 juni: Week van de 10-minutengesrpekken

28 juni: Nieuwsbrief 20.