Hoofdluis

Een 'netelig' probleem

Evenals andere scholen hebben ook wij regelmatig te kampen met hoofdluis. Gelukkig helpt een grote groep moeders na alle vakanties en na een melding van hoofdluis met het controleren van alle leerlingen.

Mocht er in een groep hoofdluis geconstateerd zijn, dan wordt de hele groep gecontroleerd en ook de groep(en) van eventuele broertjes/zusjes wordt/worden gecontroleerd. De moeders die dit doen, hebben een werkinstructie van de school gekregen.

Als er in een groep hoofdluis is geconstateerd, worden ouders/verzorgers geïnformeerd via de Parro-app. Na 2 weken zal er dan nogmaals gecontroleerd worden.

Wanneer er bij uw kind hoofdluis is geconstateerd, wordt u daarvan door de leerkracht op de hoogte gebracht via de Parro-app, telefoon of mail. Zodra de behandeling gestart is, mag uw kind gewoon naar school.

Op onze school worden alle jassen in speciale 'luizenzakken' aan de kapstokken gehangen. Mocht er hoofdluis geconstateerd zijn, dan hopen we op deze manier uitbreiding tegen te gaan.

Ondanks al deze maatregelen blijft het het belangrijkste dat ouders/verzorgers thuis regelmatig controleren, in voorkomende gevallen goed handelen en een geval van hoofdluis altijd op school melden!